Kokobanana

Pannenkoeken, die gaan er hier in als zoete koek. Hoog tijd voor een gezondere versie. Snel klaar én lekker!

ingrediënten:

  • een ontbijtkommetje havermout
  • 1 blikje kokosmelk (165 ml)
  • 2 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • merg van een half vanillestokje (optioneel)
  • kokosolie

toppings:
  • bosbessen, frambozen …
  • honing, maple syrup, agavenectar …

bereiding:

1.    Vul de blender met de havermout en mix tot havermoutmeel.
2.    Voeg aan het meel de bananen, de eieren, het vanillemerg en de kokosmelk toe en blend.
3.    Smelt een klontje kokosolie (Kokosolie stolt op kamertemperatuur.) in een pannenkoekenpan.
4.    Bak hoopjes deeg tot kleine ‘pancakes’.
5.    Kies je toppings.

Tip: Je kan ook altijd een voorraadje havermoutmeel aanleggen. 

Reacties

  1. Dit moet ik zeker ook proberen. Met mijn pubers in huis werden hier al hele ladingen pannenkoeken (en vanavond wafels) gebakken. Inderdaad, tijd voor een gezonde versie in de Kerstvakantie!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Populaire posts van deze blog

Belgische Zonen

Cisse & co