Kokobanana
Pannenkoeken, die gaan er hier in als zoete koek. Hoog tijd voor een gezondere versie. Snel klaar én lekker!


ingrediënten:
- een ontbijtkommetje havermout
- 1 blikje kokosmelk (165 ml)
- 2 rijpe bananen
- 3 eieren
- merg van een half vanillestokje (optioneel)
- kokosolie
toppings:
- bosbessen, frambozen …
- honing, maple syrup, agavenectar …
bereiding:
1. Vul de blender
met de havermout en mix tot
havermoutmeel.
2. Voeg aan het
meel de bananen, de eieren, het vanillemerg en de kokosmelk toe en blend.
3. Smelt een
klontje kokosolie (Kokosolie stolt op kamertemperatuur.) in een pannenkoekenpan.
4. Bak hoopjes
deeg tot kleine ‘pancakes’.
5. Kies je
toppings.
Tip: Je kan ook altijd een voorraadje havermoutmeel aanleggen.
Dit moet ik zeker ook proberen. Met mijn pubers in huis werden hier al hele ladingen pannenkoeken (en vanavond wafels) gebakken. Inderdaad, tijd voor een gezonde versie in de Kerstvakantie!
BeantwoordenVerwijderenZeker doen, Saskia. Laat het smaken!
Verwijderen