Kapoenenstreken

Ik wou dat ik ogen op mijn rug had.

Hoe vaak heeft u deze uitspraak al gedaan? Vast ontelbare keren. Als hier in huis alles peis en vree lijkt (lees: als er helemaal geen kind te horen is terwijl het aan het spelen is) dan is er zeker iets niet pluis. Geheid wordt er dan wat uitgespookt. Stilte is een teken aan de wand, een signaal voor kapoenenstreken. Ik moet er vast geen tekeningetje bij maken, al heeft het jonge geweld hier in huis dat wel eens zeer letterlijk genomen: een gestilleerde figuur van zo'n 1 m hoog uitgevoerd in donkerblauw kleurpotlood op de onberispelijk witte muren in de woonkamer. En de toenmalige driejarige blonk van trots. Picasso in zijn blauwe periode was er niks tegen.

Ik hield dan ook mijn hart vast toen een sleepover met de nichtjes van respectievelijk 2 en 6 jaar oud op de planning stond. Twee nieuwsgierige koters die bij mijn eigen kapoen op de kamer zouden overnachten. Wat zou de nacht brengen? En wat zouden ze 's ochtends uitspoken?

Had ik nu maar een glazen bol dan zou ik kunnen zien wat er gebeurde ...

En net op het goede moment arriveerde er een toverdoos van Logitech. Mijn kapoen trok terstond zijn goochelcape aan, zette de hoge hoed op, nam het toverstokje ter hand en toverde een konijn tevoorschijn. En warempel ... Er zat ook nog iets anders en heel intrigerends in die toverdoos! Een toverbol waarmee ik kapoenen in het oog kon houden!

Even de juiste app installeren, een persoonlijke account maken voor de beveiligde privécloud en de Circle op de juiste plaats installeren ... Klaar! Ik kon met een gerust gemoed gaan slapen. De digitale magie zou de rest wel doen ...

De ochtendstond heeft goud in de mond, moeten de kapoenen gedacht hebben. Na een rustige nacht - oef - hadden ze besloten om op te staan op het moment dat de dauw net was gaan liggen. Ze hadden met hun drietjes de grote sofa ingepalmd en verkenden met de afstandsbediening in de hand alle mogelijke kinderzenders die de televisie in aanbieding had. Dankzij de app konden mijn man en ik live vanuit onze slaapkamer alle capriolen van de kapoenen volgen. Ook even terugkijken was trouwens mogelijk. (De app maakt nl. opnames als de toestand (geen beweging --> wel beweging) in de gefilmde ruimte verandert.)

Toen de koters beslisten om de nodige, zwierige danspasjes op de salontafel uit te voeren, grepen we in. En hoe! Via de app kan je niet alleen zien wat er gebeurt, je kan ook reageren met je stem. Dat was schrikken! Als een duiveltje uit een doosje deelde ik mee dat ze meteen in de zetel moesten gaan zitten. De kapoenen waren heel erg onder de indruk. Geen idee waar plots die stem vandaan kwam. Hihi! Wij lagen even plat van het lachen, maar waren vooral blij dat het gevaar geweken was. Gelukkig had mijn kapoen snel door dat de stem uit een toverbolletje kwam. En de danspasjes? Die werden nadien op de gewone dansvloer uitgevoerd.

De camera bleek een heel handige tool die heel veel mogelijkheden biedt:
  • Kids even 'onbewaakt' in een andere ruimte laten. (Ook handig als jij even in de tuin moet zijn.)
  • Ingrijpen waar en en wanneer nodig (spreekfunctie).
  • Waarschuwingen op je smartphone bij bewegingsdetectie.
  • Meekijken in de loop van de dag (bv. als jij uit werken bent of op stap met de vriendinnen en je partner en de kids thuis zijn).
  • Een duidelijk overzicht van de activiteiten van de dag samengevat in een filmpje van 30 seconden.
  • Antidiefstalcamera met opname van de indringers. (Al hoop ik dat niemand dat moet meemaken.) Ideaal om koekjesdieven op heterdaad te betrappen! ;o)
  • Nachtzichtcamera
  • ...


Meer weten? Surf dan even naar deze link.

De camera was een cadeautje, maar de ervaringen en meningen zijn geheel de mijne.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Cisse & co

Zoetebek

Koesterplekjes