maandag 26 oktober 2015

De granola gaat naar ...



* Aurelie E.
* Fien Debeurme

Dames, stuur mij een mailtje met jullie adres (zie Contact) en ik bezorg jullie de granola.

Smakelijk!


woensdag 21 oktober 2015

Ola pola, granola!

Dat ik graag in de keuken vertoef, is al lang geen geheim meer. En als ik iemand een plezier kan doen met lekkers uit diezelfde keuken ... Dan graag!

pot: HEMA
etiket: IKEA



Zo gooide ik op een gure herfstavond een hoopje lekkers op de bakplaat. Et voilà, een flinke portie herfstgranola! Alles laten afkoelen, in een retropotje en klaar was mijn cadeautje. Ik mocht immers een gesigneerd boek gaan ophalen bij één van mijn favoriete tassendames.

Zin gekregen?

ingrediënten:

  • 3 koppen havermout
  • 1 kop gemalen amandelen
  • 1 kop kokospoeder
  • een handvol gehakte, gedroogde walnoten
  • 6 fijngehakte, ontpitte dadels 
  • 4 flinke eetlepels honing
  • 3 eetlepels gesmolten kokosolie
  • een handvol gedroogde veenbessen


bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng alle ingrediënten behalve de veenbessen.
  3. Stort deze mengeling op een bakplaat bekleed met een vel bakpapier.
  4. Bak de granola 10 minuten op 180°C.
  5. Roer de granola even door elkaar en laat het nog 10 minuten bakken op 160°C.
  6. Laat afkoelen in een ander recipiënt. (De bakplaat blijft immers lang heel warm.)
  7. Meng met de veenbessen. Klaar!
Heel veel goesting, maar geen tijd om er te maken?
Dan heb je geluk! Dit weekend maak ik een nieuwe voorraad voor twee lezers van deze blog.
Wil jij graag een zakje granola? Laat mij dat in een reactie hieronder weten. Volger worden (als je dat al niet bent) streelt mijn ego. ;o)
Zondagavond 20.00 uur laat ik een onschuldige kinderhand twee winnaars kiezen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...