dinsdag 12 mei 2015

Passie voor prints

Wie mij goed kent, weet dat ik heel leergierig ben. Die honger naar kennis en vaardigheden wordt regelmatig gevoed door boeiende nascholingen en workshops met dat tikkeltje meer.

Vorige zaterdag mocht ik dankzij haar naar een workshop 'Pimp je sjaal' bij deze talentvolle dame. Samen met drie andere dames werd ik ondergedompeld in de wondere wereld van het zeefdrukken. Na de vlotte en heldere theoretische uitleg van Lotte konden we zelf aan de slag gaan met pen en papier.

Een tijdje geleden volgde ik bij Snow & Rose een cursus 'Illustratieve Technieken'. Tijdens de laatste les werkte ik er een eigen tekening van een juffertje-in-het-groen uit in ecoline.

juffertje-in-het-groen in ecoline
foto door Snow & Rose


De basisschets in potlood gebruikte ik zaterdag als vertrekpunt voor drie verschillende bloemen. Die tekeningen werden overgebracht op een zeefdrukraam zodat er een sjabloon ontstond.

Vervolgens mochten we met verschillende inkten experimenteren op diverse stoffen. Elke stof heeft een eigen structuur en zorgt zo voor een andere afwerking.

2015-05-12


Wie wou, kon een eigen sjaal pimpen, maar er was ook de mogelijkheid om lappen stof te bedrukken.

2015-05-121
gepimpte oude sjaal


Uit mijn bescheiden stoffenvoorraad koos ik o.a. een paar vierkante meter donkerblauwe jeans (zorgvuldig voorgewassen en gedroogd) met het oog op een aantal nieuwe kussenhoezen. Lotte stelde op verzoek o.a. een prachtige, serene goudkleur samen. En toen werd het spannend ... Hoe zou de inkt hechten op de jeans? Was de tekening niet te fijn?

2015-05-122
zeefdruk op jeans: kussenhoezen in de maak


Mijn bezorgdheid was ongegrond. Mag ik zeggen dat ik heel trots ben op het resultaat?

Dankjewel, Lotte, voor deze boeiende en leerrijke dag! Ik kom vast en zeker nog eens terug.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...