dinsdag 28 april 2015

Liefje

Mijn liefje. Zo noemt de Zoon zijn vriendinnetje. Liefde is een ernstige zaak als je zes jaar oud bent. Zeker als dat vriendinnetje jarig is én je uitnodigt op haar feestje.

"Mama ... jij maakt toch iets moois als cadeautje?" Natuurlijk ging ik in op deze smeekbede. Met veel plezier trouwens. Een vertrouwd concept werd in een nieuwe stoffencombinatie uitgevoerd en goedgekeurd.


2015-04-27
bloemenstof: Stenzo - Stoffenspektakel
stervormige bloemetjes: Stoffenspektakel
witte bolletjes op rood: Veritas
blauwe tassenband: Hexagoon


Nog een paar extraatjes en hopla ... De Zoon kon met blozende wangen en een bonkend hart naar zijn liefje vertrekken.zondag 12 april 2015

Zoetje


In mijn zoektocht naar een zoet tussendoortje met zo weinig mogelijk (toegevoegde) suikers stelde ik een receptje samen. De uitvoering? De eenvoud zelve! In haar vond ik een gepast proefkonijn. Of ze het lustte? Check even haar IG. ;o)


foto: met dank aan mijn proefkonijningrediënten:
 • 60 g ontpitte, gedroogde dadels 
 • 1 rijpe banaan
 • 2 eetlepels pindakaas
 • 2 eetlepels vloeibare honing (of rijstsiroop, agavesiroop ...)
 • 1 eetlepel gehakte fondantchocolade (Ik gebruikte de chocoladevlokken van tohi: bio, fairtrade én Belgisch)
 • 2 kopjes havermout
 • 1 kopje gemalen kokos
tip: Eigenlijk gooi je gewoon alles wat je lekker en 'gezond' vindt samen: veenbessen, noten ...


werkwijze:
 1. Mix de dadels tot een brokkelige pasta.
 2. Plet de banaan.
 3. Meng de dadelpasta met de geplette banaan, de pindakaas en de honing.
 4. Voeg de chocolade en de havermout toe en meng.
 5. Rol balletjes.
 6. Rol de balletjes door de kokos.
 7. Een paar uurtjes in een afgesloten doos in de koelkast om op te stijven.
vormvariant: Ik 'plette' de balletjes nadien in mijn Rice Cube Sushi Maker tot blokjes.

tip: Dit kan ook de oven in. Oven voorverwarmen op 180°C en dan de balletjes een kwartiertje bakken.

Smakelijk!maandag 6 april 2015

Twan

Een tijdje geleden mocht een fijne collega haar derde spruit verwelkomen. Twan kwam terecht in een warm nest en wordt volop vertroeteld door zijn grote zus en broer. Een bezoekje aan deze kleine kapoen liet dan ook niet lang op zich wachten.

Ik weet dat Twans mama handgemaakte cadeautjes heel erg op prijs stelt, dus ging ik met veel plezier achter mijn naaimachine zitten. Met een hele schare handige collega's was het niet eenvoudig om iets te bedenken dat de andere dames zeker niet zouden maken. Ik besloot eerst een grote slabber te maken (die kan je altijd wel gebruiken). In navolging van eerder gemaakte slabbetjes koos ik ook deze keer voor een stuk theedoek en stevige katoen.

slabbetje
grijs & blauw: theedoek HEMA
paardjesstof: Urban Zoologie - Robert Kaufman - Ki&Ko
blauw lint: biais Veritas

En als 'specialleke' opteerde ik voor een paar babyslofjes. Mijn eerste keer, maar zeker niet mijn laatste. In het oorspronkelijke patroon moet je het leer voeren, maar dat was met dit nepleer niet nodig.

babyschoentjes
nepleer: stoffenspektakel
patroon: deliacreates


In een fijne handelszaak in Hasselt (met een gevarieerd aanbod moois en lekkers - lees: Tony's chocolade) vond ik de perfecte aanvulling voor mijn cadeaupakketje: de meest zachte, stoere en ecologisch verantwoorde T-shirt ever van het Deense merk Krutter.


Tien weken lang volgde ik in Paplou een basiscursus Illustratieve Technieken, gegeven door twee lieve, getalenteerde dames. Deze week start hun volgende cursus. Wie snel is, kan zeker nog aansluiten. Het is absoluut de moeite waard!

zaterdag 4 april 2015

Moeten er nog tassen zijn?

Zoals beloofd: deel II van de ongeziene oogst. En wederom (bijna) allemaal cadeautjes. Selfish sewing is blijkbaar nog niet echt aan mij besteed. Scroll down en weet me te vertellen wat jullie ervan vinden. ;o)


oktober '14

Een cadeaubon vroeg om een leuk hoesje, dus naaide ik een eenvoudig etuitje. De jarige nam het meteen als make-uptasje in gebruik. Mijn voorraad Kitsch Kitchen heeft hier al goed dienst gedaan.

Oké, één naaisel voor mezelf: een driehoekssjaal naar haar recept. Ik heb iets met sjaals en kom zelden buiten zonder. Uit mijn stoffenkast haalde ik twee contrasterende katoentjes en een kanten lintje. Het plan was om de stoffen tijdens een Stikbitch-avond te verwerken, maar wat heb ik gesakkerd op dat lintje. Het bleek elastisch te zijn en een eigen leven te leiden. Die avond was babbelen met de andere dames een veel interessantere optie. Thuis heb ik dan toch de koe bij de horens gevat en de sjaal afgewerkt. En ja, ik ben eigenlijk best tevreden over het resultaat.

tussendoortjes
stoffen sjaal: Max Bloch
ritstasje: Kitsch Kitchen - Ki&Ko


december '14

Mijn moeder kon wel een nieuw zakje voor haar gsm gebruiken. Met wat geplastificeerd katoen, gewone katoen en een lintje was dat snel gepiept! Het lintje is binnenin bevestigd en zorgt er daardoor voor dat ze de gsm makkelijk uit het hoesje kan trekken.

gsm-hoesje
stoffen: Stoffenspektakel
lintje: Veritas


De tante van de MdH had al langer laten verstaan dat ze die tassen van mij wel heel leuk vond. Zo'n gigantische hint kon ik natuurlijk niet negeren. Ze had al wat gebladerd in mijn diy-boeken en liet haar oog vallen op de grote Celeste uit 'Mijn tas'. Tijdens de feestdagen werd er dan ook een handmade tas onder de boom gelegd. De dame in kwestie houdt nogal van een bepaald Spaans modemerk met felle kleuren. Daarom koos ik voor deze bijzondere canvas die ik vond tijdens de stockverkoop bij Bambiblauw. Goed nieuws: de stof is nog steeds in hun webshop verkrijgbaar!

CelesteII
stof: Moon Daisy Caribbean - Robert Kaufman - Bambiblauw
stof voering: Stoffenspektakel


februari '15

Diezelfde tante was jarig en kreeg haar cadeautje verpakt in een tweede tas. Deze keer een boodschappentas uit tafelzeil van Kitsch Kitchen.

lunchtas
tafelzeil buitenkant: Kitsch Kitchen - Ki&Ko
tafelzeil voering: Kitsch Kitchen - Free Time, Aarschot
tassenband: Ki&Ko


Ook een bijzondere collega was jarig en zij verdiende het zo hard om eens extra verwend te worden. Ik maakte voor haar een katoenen lunchtas (verstevigd met Vlieseline H640) die ik vulde met o.a. zelfgemaakt lekkers uit eigen keuken (choco en confituur van rode vruchten).

2015-04-04
stoffen: Stoffenspektakel
tassenband: Hexagoon

Nog een tas, iemand?


donderdag 2 april 2015

Girls, girls, girls ...

Dit bericht had evengoed 'De avond van de wilde wijven' kunnen heten. Man, man Vrouw, vrouw, die Bigblogameetup 2 was er eentje om met stip in de annalen te vermelden.

Eerst en vooral word ik geacht me te excuseren bij Soetmin en haar entourage. Ja, ik heb staan kletsen tijdens de uitleg van de sprekers. En ja, het was moeilijk om dat stilletjes te doen. Mijn prioriteiten lagen op dat moment nl. ergens anders. Mijn vestimentair correcte metgezel en ikzelf ontdekten immers bij het binnenkomen al snel bekende gezichten. De meesten had ik al een jaar lang niet meer in levende lijve gezien. Bijkletsen met iets fris in de hand was dan ook de enige optie.

Ik leerde ook een paar nieuwe en toch bekende gezichten kennen. Dames waar ik veel respect en bewondering voor heb, bleken heel down to earth madammen te zijn. Bovendien beschikken ze over een vlotte babbel en een geweldig gevoel voor humor. Fijn om te ontdekken dat we ons op dezelfde golflengte bevonden. Er werd getaterd, geluisterd, gelachen, gegniffeld ... Een stel bakvissen was er niets tegen. Ervaringen & gedachten werden uitgewisseld. Stiekeme plannen werden er gesmeed. Lief & leed gedeeld. Die luttele uurtjes bleken wederom veel te kort om met iedereen een praatje te slaan.

Tussendoor konden we onze ongeduldig knorrende maagjes vullen met lekkers van Culinette. Nadien stond er andere lichamelijke verwennerij op het programma: gouden en zilveren huidjuwelen. Menig dame kirde van contentement na het aanbrengen zo'n blinkend laagje.

Als kers op de taart werden we ook nog eens bedolven onder de cadeautjes met maar één doel: innerlijke en uiterlijke verwennerij. Over sommige cadeautjes deden zelfs de wildste verhalen de ronde.

Een overzicht van alle sponsors vind je hier!

Soetmin, Lobke & co, dankjewel voor deze tweede editie.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...