donderdag 5 februari 2015

Onuitgegeven

"De laatste tijd nog iets genaaid?" vroeg ze langs haar neus weg. "Eu... ja", antwoordde ik met een lichte verbazing in mijn stem. Bleek dat de (naaiende) buitenwereld het verdacht stil vond op mijn blog en dan vooral op naaivlak.

Oké, ik beken. Het was verdacht stil. Een mens heeft zo af en toe wel iets belangrijkers te doen (prioriteiten stellen, 1001 plannen en de daarbij horende realistische haalbaarheid, onverwachte stokken in de spreekwoordelijke wielen, bacteriën en virussen temmen  ...).

Het was stil, want ondergetekende probeert daar de laatste tijd wat verandering in te brengen. Ja, ja, ik ben van goede wil. Kwestie van jullie niet al te veel op je honger te laten zitten. En jawel, ook om zo af en toe mijn ei kwijt te raken. Ik ben ook maar een mens en ja, het doet goed om jullie reacties te lezen.

Afijn, wat ik eigenlijk wou vragen ... Zou ik mijn naaisels van de voorbije maanden in een blogpost gieten of zitten jullie daar helemaal niet op te wachten?


maandag 2 februari 2015

Zoet mondje




Zoetekoeksdozeke. Dit woord tovert telkens een glimlach op mijn gezicht.

Vandaag op Lichtmis ... Pannenkoeken!


ingrediënten:
  • 3 eieren
  • 6 dl melk
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • vetstof om te bakken



bereiding:
  1. Kluts de eitjes.
  2. Voeg de helft van de melk toe en meng.
  3. Zeef de bloem in een brede kom en maak een kuiltje in het midden.
  4. Giet het eimengsel in het kuiltje en roer er voorzichtig de bloem door met een garde.
  5. Klop even door tot een homogene massa.
  6. Voeg nu de andere helft van de melk toe en meng.
  7. Verhit een koekenpan.
  8. Smelt een klontje boter en giet een bodempje beslag in de pan.
  9. Bak de pannenkoek goudbruin aan beide kanten.
Je kan variëren door o.a. schijfjes appel, geweekte rozijnen of veenbessen toe te voegen.


Smakelijk & zoete dromen!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...