Onder de kerstboom

... stapelen de pakjes zich op. Ik hou wel van een boeiende mix van leuk, mooi en praktisch.

Moet jij nog snel, snel op zoek naar fijne cadeautjes? Dan vind je hier vanaf vandaag een paar cadeautjes waar ik alvast heel blij van werd.


Te gast bij Florina - Veerle Florina Dobbelaere

Mijn meter (oma) was mijn grote voorbeeld als gastvrouw. In haar jonge jaren - eind jaren 30 - diende ze eerst bij een tante in Brussel en later - tijdens WO II - ging ze dienen bij een familie op het kasteel in het dorp waar ze opgroeide. Etiquette, kookkunsten, handwerk ... Ze bezat de kennis en de vaardigheden en paste die later ook in haar eigen gezinsleven toe. Mijn broer en ik groeiden op in een huis vlak naast het hare en werden steeds in de watten gelegd.

Als mijn meter een feestje organiseerde, kon je er zeker van zijn dat je een overheerlijk menu voorgeschoteld kreeg, gezeten aan een prachtig gedekte tafel. Iedereen werd steeds hartelijk ontvangen en mocht niet van tafel gaan alvorens een flink stuk zelfgebakken taart te verorberen.

Mijn meter was een fantastische dame, een voorbeeld voor velen. Ze had niet enkel gouden handen, maar ook een hart van goud. Een paar jaar geleden ruilde ze het tijdelijke voor het eeuwige. Ik weet zeker dat ze over mijn schouders meekijkt als ik voor vrienden en familie bij mij thuis of elders de tafel dek en in de potten roer. Ze zei me ook dat je nooit te oud bent om te leren, dus was ik wel heel benieuwd naar de kennis die ik uit het boek Florina kon halen.Een paar weken geleden won ik nl. een exemplaar op Veerle & Ka. Florina - de meter van Veerle Dobbelaere - wist haar kleindochter te inspireren tot het maken van een prachtig vormgegeven boek boordevol inspiratie voor 'mensen met weinig tijd en veel goesting'. Laat ik nu vaak veel goesting hebben en weinig tijd.

Bijzondere decoratie, lekkere hapjes, leuke spelletjes, fijne tips voor sfeervolle liedjes, prachtige tekeningen ... Je vindt het allemaal in het boek vergezeld van vlot neergepende vertellingen van Veerle & voorzien van mooie foto's van de hand Karen Van Winkel - Veerles partner in crime. Samen richtten ze trouwens in 2010 het heerlijke label Clodette op: een huis-, tuin- en keukencollectie die betovert. Ga dat zien, ga dat zien!

Te gast bij Florina: een inspirerend kijk-, lees- en doeboek dat je op een frisse manier inspireert om creatief aan de slag te gaan én je vrienden en familie verrassend te vergasten op een fijn feestje!

Waar wachten jullie nog op? Hup naar de boekhandel!Reacties

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Populaire posts van deze blog

Hoe maekt u het?

Kokobanana

Cisse & co