donderdag 30 januari 2014

Intens


Een steelse blik
glimlach op de lippen
zo heel onverwacht
even balanceren
op het gevoel
van het moment.
Gedichtendag 2014
Kruip ook eens in je pen!zondag 19 januari 2014

Gestrikt varken?

Een nachtmerrie: meisjes, roos en een Aziatische poes (speelgoedfiguurtje, geen stoeipoes) ...
Zoveel kleurtjes om te kiezen, maar mijn oudste nichtje houdt van roos én van 'Hello Pippi' zoals zij het beest placht te noemen. Wie ben ik om dan moeilijk te gaan doen? Het nichtje was gek op het I-spy-zakje van de Zoon dat ik een jaar geleden fabriceerde naar haar voorbeeld. Al weken zeurde de kleuter me de oren van het hoofd, dus ik kon niet anders dan haar een roze versie maken.

Toen de uitgeknipte patroondelen klaarlagen om gestikt te worden, viel het me op dat het deel met het spioneergat wel erg deed denken aan de tronie van een varken. Ach, een strikje erbij zou de link met de poes toch wel extra duidelijk maken (hoopte ik).


Gestrikt
roos en doorzichtig tafelzeil: markt Nieuwpoort-Stad!
lichtroos stofje: Stoffenspektakel
bolletjes voor de vulling: dierenspeciaalzaak

Het kaartje met de afbeeldingen gaf ik een upgrade door het te voorzien van twee foto's van de inhoud: een dag- én nachtversie. Een kleine uitdaging kan geen kwaad, in tegendeel.

En ooo... Wat was het kleine grut content!


zondag 12 januari 2014

Epifanie

De Zoon diende voorbije maandagochtend in gepaste outfit (lees: verkleed als één van de drie wijzen) te verschijnen aan de schoolpoort.

Nu rolde er al menig naaisel vanonder mijn machientje, maar kledingstukken ... Welgeteld twee stuks. Carnaval 2013: een nepperdenep bontcape en een tuniek (gerecycleerd hemd van ondergetekende) als bovenstuk van de vikingoutfit van de Zoon. That was all.

"Mama, jij kan dat wel maken, hé." Een lichte paniekaanval dreigde zich in te zetten. Gelukkig bestaat blogland. Zij maakte een tijdje geleden passende lichaamsbedekking voor de ontvangers van koninklijke geschenken. Een tuniek met overslag zou het worden. Of twee om beter te zijn: een onderkleed en een mantel.

Ik keek manlief aan en hij wist meteen hoe laat het was: tijd voor mijn Zweedse minnaar. Een stuk stof aan de lopende meter en een plaid later (en nog wat spulletjes, ahum) trokken we huiswaarts.

Eigenwijs als ik af en toe durf te zijn, besloot ik zo halverwege het productieproces het roer om te gooien. Een onderkleed en een mantel zonder overslag, maar wel met boothals. Ik tekende een patroon op basis van een trui (want die zou er uiteindelijk onder gedragen worden) en verlengde het patroon met een heel lichte A-lijn rok. De wijze in spé kon nog net voor bedtijd het onderkleed passen (Tuniek. Jongens dragen geen kleedjes, mama!) en dat zat perfect. Oef!

De mantel werd een ander paar mouwen. Hetzelfde patroon werd gebruikt, maar nu bracht ik onderaan links en rechts ook splitten aan voor het 'wandelgemak'. Bij de boothals knipte ik iets te enthousiast. Te groot en te breed. Maar ik herinnerde mij haar post. Uit de overschotjes van de plaid haalde ik twee kleine stukjes met een zelfkant en bevestigde die aan de boothals. Gelukt, maar nu leek de halsopening net iets te krap. Grrr... De wijzers op de klok herinnerden mij er aan dat er ook nog iets als een bed bestond, maar ik gaf niet op. Die mantel moest en zou klaar zijn voor ik onder zeil zou gaan. De schaar erin. Een knipje in het voorpand, omzomen, klaar!

En toen vroeg de MDH: " Schat, heb jij eigenlijk een kroon voor onze zoon?" ?!?! Oh, neen! Haar kroon bracht licht in donkere tijden. Ik zette naar eigen goeddunken de schaar in een geelwitte dekbedovertrek en wat later was de koninklijke hoofdtooi een feit.

2014-01-12
Poseren is leuk, heel leuk!

onderkleed (= stof) + mantel (= plaid) + kroon (= dekbedovertrek): IKEA

Maandagochtend wandelde mijn eigen, kleine wijze zo fier als een gieter naar de schoolpoort. Zijn harem stond te wachten. Ach, ja, een koning uit het Oosten ...


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...