Girl power

Meisjes van 12 jaar. Ik zie ze elke dag ... op school. Maar dat is niet overal in de wereld zo. Ook al leven we nu in de 21e eeuw, meisjes krijgen nog altijd niet dezelfde kansen als jongens.Vandaag is het Internationale Meisjesdag. En die is nodig. Zolang die ongelijkheid blijft bestaan.

Dat Malala Yousafzai gisteren de Nobelprijs voor de Vrede kreeg, is helemaal terecht. Zij geeft diegenen die niet kunnen of mogen spreken een stem.


Reacties

 1. prachtig in beeld gebracht! Jammer genoeg moet je ze niet ver gaan zoeken. Wij komen ze dagelijks op het werk tegen, hier in ons kleine - zo ontwikkelde - Belgiëlandje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet het. Toen ik nog in Mechelen en in Leuven lesgaf, had ik regelmatig leerlingen die niet naar school kwamen, omdat er thuis een probleem was. Meisjes die bijvoorbeeld thuis moesten blijven om op kleine broertjes en zusjes te passen als die ziek waren, of noodgedwongen moesten bijslapen omdat ze in het weekend heel hard gewerkt hadden. En soms was er niet meteen een verklaring waarom ze niet in de klas zaten ...

   Verwijderen
 2. mooie blog, ik vondt u via andere bloggers...zal zeker meer bezoeken...groetjes ❤

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Populaire posts van deze blog

Hoe maekt u het?

Kokobanana

Cisse & co