Oehoe!

Een tijdje geleden belandde de Zoon op school met zijn bibs in een plas water. Gelukkig kreeg hij snel droge billetjes en een dito broek. Maar ... toen hij thuiskwam met die reservebroek merkte ik meteen dat de jeans al heel wat kindertjes geholpen had: een scheur op de linkerknie en een gat op de achterzak. Zo kon ik die broek onmogelijk teruggeven, vond ik. De naaimachine werd erbij gehaald..

2014-03-201
strijkapplicatie, naaigaren en Vlieseline: Veritas
Weer zo goed als nieuw!


Reacties

 1. Ik heb een dochter die de speeltijd zeer graag op haar knieën doorbrengt en dit op een betonnen speelplaats met alle gevolgen van dien. Ik vraag mijn dan ook af hoe je zo een broekspijp onder je naaimachine krijgt. Of heb je het met de hand erop genaaid?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met de naaimachine. Ik heb een Pfaff Select 150 limited edition. Dat is eigenlijk de jubileumeditie van de Select 3.0. Bij de Pfaffmachines kan je het accessoirebakje eraf halen en dan hou je een smal werkblad over waar je een broekspijp kan over trekken. Zo'n takje stikken gaat, maar voor knielappen zal het toch handwerk worden. Of je zou de eenvoudige zijnaad moeten lostornen, lappen stikken en dan de zijnaad weer vaststikken.

   Verwijderen
  2. Ik torn altijd open - hoewel, ik heb -veel- knielappen van Chicken Rhytm, die hechten zonder naaien, gewoon instructies volgen en de boel blijft plakken.

   Verwijderen
 2. Heel creatief opgelost en wat een mooie vrijwillige daad. Nu gaan de kindjes met opzet ongelukjes hebben om die mooie broek te kunnen dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ongelooflijk leuk gedaan! Ik onthoud het idee, want hier sneuvelt minstens 1 broek per week :(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo tof! En zo lief omdat voor de school te doen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En veel schoner. ;-)
  De volgende kindjes met accidentjes kunnen in stijl rondlopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. kei tof gedaan, eentje om te onthouden :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!

Populaire posts van deze blog

Hoe maekt u het?

Kokobanana

Cisse & co