donderdag 26 december 2013

Secret Santa 2014

Na een eerste, succesvolle editie vorig jaar organiseerde ik dit jaar opnieuw een Secret Santa voor mijn collega's. De creatievelingen onder ons gingen met de naaimachine aan de slag.

Vorige vrijdag kreeg ieder zijn/haar langverwachte pakje. Vlak voor de kerstlunch heerste er een opgewonden sfeer in de leraarskamer en konden de nieuwsgierige dames en heren eindelijk genieten van al het moois dat we onder de kerstboom hadden verzameld.

Ik stikte een grote, stevige schoudertas geïnspireerd op haar ontwerp, maar paste de afmetingen (hoger en breder) aan en keerde de kleurvlakken om (smal onderaan, groot bovenaan). De tas werd gevuld met een (volgens kenners) heerlijke fles witte wijn en tongstrelende chocolade.

2013-12-24
blauwe en gele stof: Veritas
donkerbeige stof: IKEA
Vlieseline, tassenband en Gütermann-garen: Veritas
(Foto's nemen in het holst van de nacht, het is een vak apart.)

De dame die mijn pakketje in ontvangst mocht nemen, was zeer tevreden. Oef!

zaterdag 21 december 2013

Jim

Het was zo gezellig in mama's buik dat Jim besloot om zo lang mogelijk onder moeders hart te vertoeven. Maar begin november kwam hij dan eindelijk piepen.

Ik vulde voor de toekomstige artiest een koffertje met enkele essentials: een slabbetje, een knuffel, een paar warme stappers en een voorleesboekje.

Regelmatig zie ik heel mooie slofjes passeren op het internet. Dat wou ik nu ook wel eens proberen.


2013-12-194
strepenstof: theedoek HEMA
achterkant slabbetje en binnenzijde slofjes: Urban Zoologie - Robert Kaufman via Ki&Ko
patroon slabbetje: eigen ontwerp
patroon slofjes: SewChristine
Het smaakt naar meer. Het is een ideaal projectje om stofrestjes op te werken. Wel een beetje een gepriegel, maar het resultaat ziet er zo mooi en lief uit! Nu maar hopen dat ze passen. En anders maak ik wel een maatje groter.


knuffelzacht
knuffelzachte fleece:  deken Kruidvat
vilt: HEMA + Banier
blauwe en groene stofjes: de Stoffenkoning (via Stoffenspektakel)
vulling: HEMA

Voor de knuffel liet ik me inspireren door de kariboe uit het boekje Zachte knuffels van stof én de boekenliefde van de Zoon.

Toen mijn kapoen net geen vier maanden oud was, volgde ik een infosessie over Boekbaby's. Diezelfde avond trok ik huiswaarts (na een bezoek aan de boekhandel) met een paar knisperboekjes. Een groot succes bij het kleine grut. De liefde voor boeken is gebleven. De Zoon is nog helemaal zot van boekjes lezen en met het eerste leerjaar in het vooruitzicht is dat natuurlijk prima!

Bij deze bron vol inspiratie vond ik de nodige info om de pootjes (links en rechts) te voorzien van het nodige geknisper. De hele knuffel werd nog meer sensorisch geüpgraded d.m.v. de verschillende soorten stofjes. Tja, verschillende texturen zijn niet enkel in de keuken hot.


donderdag 19 december 2013

Wensen


Een tijdje geleden reisde het boek 'De lijst van al mijn wensen' naar deze talentvolle dame. Zij vervulde mijn wens en dit is wat ik mocht ontvangen ...


2013-12-193
winterwarmte 01

winterwarmte: een heerlijk lijnzaadkussentje


winterwarmte 02

gemaakt met wondermooie stofjes


2013-12-192

X-mas spiritDankjewel, Eva!

zaterdag 14 december 2013

In de kijker

Een tijdje geleden kwam ik op een paar blogs een nieuwe stofjeswinkel tegen. Het nieuwsgierige aagje in mezelf kon zich vorige zaterdag niet meer bedwingen en trok richting Hoegaarden.
Ki&Ko is een ruime, moderne winkel met heel veel mooie stoffen en fournituren. De dame des huizes was zeer vriendelijk en behulpzaam. Een paar stofjes, kamsnaps en -tang rijker trok ik weer huiswaarts. Hier kom ik beslist terug!

Voor wie Hoegaarden een beetje ver uit de buurt is ... Kirsten heeft ook een webshop waar ze niet enkel stoffen en fournituren aanbiedt, maar ook zelfgemaakte creaties. En ooo... daar zit heel wat moois bij!dinsdag 10 december 2013

Zacht, rood & jingle bells

Mijn cadeautjes voor haar swap vertrokken vandaag richting Nederland. Ik ben zo benieuwd naar wat ik in mijn brievenbus mag verwachten. Nog even geduld oefenen.


maandag 2 december 2013

Maak plaats, maak plaats, maak plaats ...


... want er komen stofjes aan!


Ra, ra, ra ... wie mag er aan het eind van de week een pakketje in haar brievenbus verwachten?


Katja (@ Yane) gefeliciteerd! Stuur je mij een mailtje met je adres?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...