donderdag 30 mei 2013

Zon, zee en zand

Toveren kan ik niet, al zou dat best handig zijn met die druilerige weer.

Maar jullie even laten meegenieten van een zonovergoten dag tijdens de laatste krokusvakantie ...


2013-04-143Zalig genieten van het zonnetje, heerlijk flaneren langs de vaargeul van de jachthaven en zeeschatten zoeken op het strand. De schildpad van Jan Fabre oftewel 'Searching for utopia' stond toen nog te blinken op het strand.


woensdag 15 mei 2013

Zomers verlangen

Een tas, de eenvoud zelve. Ze werd al een eeuwigheid geleden opgezocht, bewaard en het patroon geprint. Maanden geleden kocht ik de stoffen bij mijn Zweedse minnaar.

Vorige week begon het hier wel erg te kriebelen. En kijk ... instant zomerverlangen werd geboren! Ik hoor het ruisen van de zee, voel zandkorrels kriebelen tussen mijn tenen en heb mijn zonnebril op zak. Laat de zomer maar komen!

Zoals je wel kan merken, staan er nog een paar kustvriendjes te trappelen van ongeduld!

2013-05-151
stoffen: IKEA


En omdat de reislust in de genen zit, kroop ik zaterdagavond opnieuw achter mijn stikvriendje. Mijn avontuurlijke ouders gaan binnenkort de stabiliteit van hun zeebenen uittesten. Flaneren op een zonovergoten dek of langs een met palmbomen omzoomde promenade ... Ach, zoveel stijlvoller met een heerlijke retro-oranje strandtas.

2013-05-152
effen stof: Max Bloch
bolletjesstof: IKEA
knopen, sleutelhanger, elastiekje, labeltje (made with love): Veritas
lint: HEMA


Een paar kleine aanpassingen werden doorgevoerd:

  • de hengsels werden elk met 10 cm verlengd (dus + 20 cm per lus) voor meer draagcomfort
  • een lusje uit elastiek en 2 grote knopen zorgden voor een sluiting --> zo blijft de tas omkeerbaar
  • en een sleutelhanger (ideetje van bij haar) die ik aan de zijkant van de tasopening stikte --> Zo kan de sleutelhanger mee 'verhuizen' naar de nieuwe binnenkant als de tas binnenstebuiten wordt gekeerd.

Zondagochtend vulde ik de tas nog met een grote fles kriek Cuvéé Renée en een doosje pralines. Ach, ja, het was moederdag, hé!


zaterdag 11 mei 2013

Ter uwer beschikking

Alles (nu ja, bijna alles) voor de bloglezer en zijn/haar gemak. Wie wil, kan mij nu ook volgen via Bloglovin'. Neem eens een kijkje helemaal onderaan in de rechtermarge.


Follow my blog with Bloglovin

woensdag 1 mei 2013

Tuinbeest

Een zonovergoten dag. We trokken erop uit. Radio 2 was neergestreken in Bokrijk en had daar heel veel plantjes verzameld. Dat zagen mijn groene vingers wel zitten. Dus doken de MDH, de Zoon en ikzelf de auto in en zoefden we tegen aanvaardbare snelheid naar Limburg, een sympathieke provincie waar we steeds door alle inwoners hartelijk WELKOM worden geheten. En iedere keer als ik een goed idee heb, heeft het halve land dat blijkbaar ook. Lang leve de airco!

Weet u hoeveel plantenverkopers en -telers er bestaan? Ik niet, maar ik vermoed dat ze zich vandaag allemaal om en rond 's lands mooiste openluchtmuseum bevonden. Ongelooflijk. Om zot van te worden. Na elfendertig kraampjes gingen we er wijselijk vandoor en doken de oude stad in. Een zonovergoten plaatsje op het terras, een smakelijk bordje, een verfrissende dorstlesser, een holderdebolder huifkartocht en een verplicht bezoekje aan de oude snoepwinkel later keerden we huiswaarts.

En toen zag ik hem ... Het lekkerste tuinbeest sinds mensenheugenis.


Die vrolijke, bruine lokken nonchalant op hun plaats gehouden door een zonnebril, een stoppelbaard van een paar dagen, de heerlijke glimlach die op zijn lippen speelde, het zongebruinde vel dat fel afstak tegen het kraakwitte T-shirt ... Bartel Van Riet! Hij zat er onder het goedkeurende oog van zijn fellow Tree Musketiers boeken te signeren. Ik moet u niet vertellen dat er een lange rij wachtenden stond. Uiteraard uitsluitend bevolkt door dames van álle leeftijden. En ik? Ik staarde bewonderend uit de verte, genoot met volle teugen en brandde zijn aanblik op mijn netvlies.

Zooo... graag had ik hier fotomateriaal voorzien. Een vervelende accu verknoeide het feestje. Doemme!
Afijn, naast een 50 mm-lens staat er nu ook nog een nieuwe batterij op het verlanglijstje. En een (tuin-) onderhoud door Bartel.

Nu ga ik mijn ogen sluiten  ... ;o)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...