zaterdag 30 maart 2013

Langoor

www.nationalgeographic.nl/fotografie
Fijn paasweekend iedereen!

donderdag 28 maart 2013

Verwennerijtje

Leuven
Ik ben er geboren, heb er gestudeerd, ben er blijven plakken en ben uiteindelijk verhuisd naar 'den buiten'.

Ik kom er dus niet meer zo vaak. Maar als ik de kans heb, wandel ik de Ravenstraat in. Naar huisnummer 81 om precies te zijn. Een fijn adresje dat ik heb leren kennen in mijn studententijd, eind vorige eeuw. (Ik word precies al oud ...)

Hexagoon
Elke keer opnieuw als ik er binnen kom, word ik stil. En ik geniet. Keer op keer. Verwonderd door al dat moois dat de dames van Hexagoon daar verzameld hebben. De stofjes, het papier, de parels, de kralen, de objectjes ...

En ik geef mijn ogen goed de kost. Tonnen inspiratie. Gratis en voor niks. Net als het advies en de fijne babbel die je er steeds krijgt. Echte madammen!

Gelukkig voor hen (en ook voor mezelf, hoor) ga ik toch nooit met lege handen naar buiten. Ook vorige week niet ...

2013-03-282


Benieuwd naar de inhoud?Tadaaaaaaaaaa...

Een lapje grasgroene stof, een metertje biais met een fantasietje - aangeraden door Mevrouw Hexagoon herself - en een bloemenkraal. Ingrediënten voor een heerlijke clutch!

2013-03-281


En - hoe kon het ook anders - instant geluk met een touwtje samengebonden - lapjes Petit Pan!


2013-03-28


Laat die paasvakantie nu maar komen! Inspiratie te over!woensdag 27 maart 2013

Iets van een wonder ...

Toen ik de lente in huis haalde, bracht ik niet enkel kalanchoës mee. Ah nee, er was zo'n grote keuze. Ik viel dan ook als een blok voor dé paasbloemen bij uitstek: de narcissen. Ze kregen alle drie een plaatsje op de vensterbank. Heel schuchter staken de jonge deernen hun frêle blaadjes en stengeltjes omhoog.


2013-03-251Maar vannacht geschiedde het wonder ... Fier pronken de jongedames nu in hun nieuwe bloemenkleed.


2013-03-27


Heerlijk!

maandag 25 maart 2013

Lente in huis

Als die van hier boven het nu niet eens geraakt wanneer de lente nu echt mag beginnen ... Tja, dan zorgen we er zelf maar voor!

Vanmiddag had ik er schoon genoeg van. Ik wou lente in huis en wel meteen. Dus ... huppa ... naar het tuincentrum. Makkelijker gezegd dan gedaan: een overvloed aan bloemetjes en wel in alle kleuren. Begin dan maar eens een keuze te maken. Afijn ... na veel wikken en wegen was dit het resultaat: een zachtroze en een felroze (bijna fuchsia) kalanchoë en dito hyacintenbollen. Heerlijk toch?!

2013-03-25

De bloempotjes zijn van Artstone: heel licht, milieuvriendelijk, recycleerbaar en ook buiten te gebruiken want vorstbestendig! En ja, ze zien ook nog leuk uit!

donderdag 21 maart 2013

Vijftig tinten blauw

Neen, geen boekenblogpost. Of toch ...?
De titel had even goed 'Blauw, blauw, blauw' kunnen zijn. En dan verwijst het niet meteen naar dat fijne lied van The Scene. Ondanks het feit dat menige dansvloer op dit lied door mij onveilig werd gemaakt.
Maar blauw is wel ... mijn lievelingskleur. Hoe raadt u het?!Toen ik gisteren bij haar de nieuwe bordencollectie van dit fantastische, Belgische merk zag, was ik verkocht. Aqua. What's in a name?
Degelijk servies brengt een gewone, dagelijkse tafel tot leven. De verschillende blauwtinten contrasteren schitterende met felgekleurde groenten. Wat dacht u van ovengeroosterde groenten of een overheerlijk, krokant slaatje? Trouwens, onlangs verscheen er ook een inspirerend boek. Al bij het doorbladeren komt het water u in de mond. U bent gewaarschuwd!
Smakelijk & geniet!

woensdag 20 maart 2013

Een nieuwe start

Een nieuwe lente. Een nieuw geluid. Een nieuwe start.
Een hoofd boordevol inspiratie. Inspiratie die ik graag met anderen wil delen. Met plezier lees ik boeiende blogs. Hopelijk mag ik op mijn beurt ook jou inspireren.
Welkom!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...